Emma Appelgren gravidfotograf logga

Tre saker vi skulle haft med första barnet

Tre saker jag önskar att vi hade med första barnet och tre saker vi faktiskt inte behövde!
Jag i gravidvecka 19 med andra barnet

Det här inlägget kommer att handla om tre saker vi skulle haft med första barnet.. och tre saker jag inser nu i efterhand att vi inte behövde.

När man får sitt första barn är det lätt att gå loss och köpa på sig allt man någonsin skulle kunna behöva, innan barnet ens är fött! Det är inte så konstigt att man gör så då man ofta (jag åtminstone) är lite nervös och väldigt taggad. Jag gjorde massor av listor på allt vi behövde (eller vad jag trodde vi behövde i alla fall 😅) och googlade loss på allt möjligt. Nu när Ida är över tre år och vi väntar vårt andra barn inser jag att det finns åtminstone tre saker vi skulle haft med första barnet som vi defintivt kommer att skaffa nu. Och att en del saker var helt onödiga! Här kommer mina listor (OBS! Inga samarbeten eller annonslänkar, bara saker jag gillar):

Tre saker vi skulle haft med första barnet

1. Baby Brezza

Alltså på riktigt. Detta måste ju vara the magic of all magic i maskinväg! Jag kunde ju inte amma Ida mer än ett par veckor och hon fick hela tiden ersättning också. Att som nybliven mamma efter en tuff förlossning, med hormoner sprutande ur öronen och dessutom riktigt jobbiga problem med amningen kändes burken med ersättning som ett riktigt berg att bestiga. Det låter kanske fånigt, men det kändes så fruktansvärt jobbigt att börja koka vatten, låta det svalna och allt annat som hör till. Lägg till att bebisen skriker hysteriskt och man själv börjar paniksvettas. Det är dessutom mitt i natten. 😩

Efter ett tag blev vi mästare på att fixa ersättning och utarbetade ett helt system med vattenkokning och annat. MEN! Nu har jag fått reda på att det finns en magisk maskin som gör allt detta åt en: Baby Brezza. Lägg i pulver, fyll på vatten, tryck på knappen – KLART! Ungefär så enkelt. Man kan ställa in mängd och temperatur också så klart. Alltså sååå himla smidigt! Vi har beställt en så recension kommer framåt våren när bebis gjort entré.

2. En riktigt bra skötväska

Jag vet att det inte är alla som använder skötväska men vi tillhör dem som tycker att det är smidigt att ha en speciell väska enbart med babygrejer. Med Ida fokuserade jag mest på att hitta en hyfsat neutral skötväska för det var det vi ville ha, som skulle passa oss båda. Den vi köpte från SkipHop har visserligen fungerat okej men den är ganska platt och trång och inte så snygg.

Nu har vi köpt en ny skötväska från Storksak som heter Expandable Tote som man kan göra större genom att öppna en dragkedja. Och den är supersnygg och har massa bra fack. Du hittar den här till exempel: länk

3. En babyvakt

Vi bor i en trea på 80 kvm så vi tyckte inte att vi behövde en babyvakt. Vi skulle ju alltid vara i närheten ändå! Men jag har insett i efterhand att det hade varit guld att ha om man till exempel vill gå ut på altanen och prata lite med grannen, smita in i tvättstugan (samma våning som vår lägenhet) eller när vi är i sommarstugan. Så det ska vi fixa den här gången!

3 saker jag önskar att vi hade förra gången vi fick barn

Tre saker vi faktiskt inte behövde..

1. Snorsug

Alltså jag veeet att många älskar sina snorsugar! Men vi har i princip inte använt vår alls och jag köpte den enbart för att vi skulle flyga till Spanien när Ida var 4 månader och jag hade ett sånt SJUKT handbagage med grejer för alla situationer som möjligen skulle kunna uppstå. 😂 Det är nervöst att resa med barn, i alla fall som förstagångsförälder. Hur som helst har Ida totalt vägrat att låta oss använda snorsugen på henne. Får se om Baby A är likadan.

2. En miljon olika klädesplagg

Alltså bebisar behöver inte så mycket kläder för de sliter ju inte på plaggen på samma sätt som större barn som kladdar med maten och äter själva. Visst, bebisar kräks ju ofta en del men det räcker ändå med snäppet färre plagg än vi hade. Och inga kläder man drar över huvudet på små bebisar! Det är bara jobbigt. Bästa plagget är utan tvekan pyjamas med fot och dragkedja från två håll. 😍

3. Overall till bebis på vintern

Nu är det säkert många som inte kommer att hålla med mig, och jag förstår att de som ammar kanske verkligen behöver overall till sina bebisar för att kunna ta upp dem utomhus om de blir hungriga. Men jag ammade ju inte Ida mer än ett par veckor och då var det fortfarande varmt. Så när vinter kom försökte jag ta på henne overall någon gång och hon blev mest arg. Däremot var åkpåse såå bra! Det var bara att stoppa ner bebis där och så klart ta på mössa.

Om det var väldigt kallt (hur ofta händer det här i Skåne?! 🙈) kunde man lägga på en extra filt. Det är ju dock vanligare att bebisar är för varmt påklädda än för kallt. 😖 Blev hon hungrig när vi var ute la jag henne på sidan i vagnen och så fick hon flaskan. Då var hon några månader gammal och BVC hade gett mig tipset, så fråga din sköterska om du undrar något.

Vad tycker du om min lista? Håller du med eller har du något annat tips? Lämna gärna en kommentar. ❤️

Kram, Emma 🌸

P.S. Snart kommer en ny version av min hemsida, för dig som är sugen på att boka en fotografering.

Lämna ett svar