Emma Appelgren gravidfotograf logga

Spökveckor i graviditeten

Spökveckor i graviditeten
Vackra Feven under vår gravidboudoirfotografering

Jag tror att jag har gått in i spökveckor i graviditeten. Jag har läst om det innan men har inget minne av att jag upplevde det med Ida (troligen för att jag mådde illa hela tiden). Det känns lite som att magen har krympt, illamående har i stort försvunnit och den mest bedövande tröttheten är borta (skönt!). Jag är i vecka 15 nu. Det där med att magen har krympt.. Innan var den väldigt spänd högt upp på sidorna och det är ju inte där bebisen finns så det var säkert på grund av hormoner (som allt annat haha).

De symptom jag känner av tydligt är att jag fortfarande har väldigt spända bröst och ganska rivigt humör. Och jag känner ju saker inne i min mage! Svårt att förklara, det är inte ännu fladdret jag kände med Ida, men någonting är det. En bebis i ungefär storleken av en apelsin om man får tro apparna.. 🥰

Hur som helst så slog det mig att spökveckor i graviditeten kanske beror på att HCG-nivåerna i blodet har sin topp runt vecka 10-11 (kan man läsa om bland annat här). Sedan sjunker den för att slutligen plan ut. Det kanske är ungefär nu man börjar av det? Längre fram i graviditeten känner man ju sig gravid för att magen växt massor och man börjar känna sparkar och så vidare.

Obs! Detta är bara mina egna funderingar på varför många upplever spökveckor. Jag är inte någon läkare eller barnmorska. Om du är orolig för något bör du kontakta din barnmorska och fråga.

Men nu vill jag höra om er! Någon mer som upplevt så kallade spökveckor i graviditeten? Lämna gärna en kommentar och berätta! ❤️

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar