Emma Appelgren gravidfotograf logga

Min graviditet från plusset fram till vecka 15

Min graviditet från plusset fram till vecka 15

Jag tänkte uppdatera er lite om min graviditet från plusset fram till vecka 15. Jag är nu i vecka 16, så kör jag lite veckoinlägg framåt. Kul va? 😊

Plusset

Som många kanske vet har vi gått igenom ytterligare en IVF för att bli gravida med denna bebisen och då får man ett speciellt datum när man ska ta ett graviditetstest. På det utsatta datumet tog jag då ett test och det visade positivt! Vi blev så klart jätteglada, men samtidigt började oron göra sig påmind. Efter två missfall och massa annat strul är det svårt att inte oroa sig.

Vecka 5-8

Vi gjorde IVF i Danmark och där har de som standard att man tar ett HCG-prov när man testat postivt så det fick jag göra efter några dagar. Sedan tog det några dagar innan svaret kom men läkarna sa att det såg bra ut. Sedan fick vi tid för ett tidigt ultraljud vilket också är rutin på IVF-klinikerna. Jag var jättenojjig att vi skulle bli förkylda eller något sådant och inte få komma dit. Samtidigt började jag, precis som med Ida, känna av gravidillamående ganska tidigt. Jag fick även ömma bröst och lite tradigt humör. Hehe. Och tröttheten, ja jösses..

Vi berättade för Ida direkt för vi var så glada och ville att hon skulle vara med på det och det tog inte många dagar innan hon avslöjade oss för alla grannarna ute på gården. ”Mamma har en bebis i magen”. Jajjemen. 🙈

Samma dag som vi skulle på ultraljudet ringer de från Danmark och säger att läkaren gått hem sjuk och jag fick panik. Vi skulle få komma dagen efter men jag kände att jag inte kunde vänta en sekund till! Så jag hittade en klinik här i Lund som hade en ledig tid samma dag (världens BÄSTA ställe: Amnionklinken). Det var såå värt de pengarna vi fick betala för ett privat ultraljud istället. Henke fick inte följa med in på grund av Corona-restriktionerna så jag gick in ensam och väldigt nervös. Barnmorskan som tog emot mig var helt fantastisk och hennes lugn smittade av sig. Det tog inte lång tid innan jag fick se ett pickande litet hjärta på skärmen. Ett av livets stora ögonblick..

Vecka 9 – 15

Efter det tidiga ultraljudet kände jag mig lugn ett tag, tills det började närma sig KUB. Vi gjorde aldrig KUB med Ida så vi hade inte så bra koll på hur det gick till men min ålder (jag är 40 år nu) gjorde mig nervös. Även KUB gjorde vi på Amnionklinken (kommer aldrig gå någon annanstans för ultraljud om jag inte måste, de är bäst). Den här gången fick Henke följa med in och det var skönt för jag hade verkligen hunnit nojja upp mig nu, främst att de inte skulle hitta något hjärta. Men återigen oroade jag mig i onödan och allt såg så bra ut.

Jag har även varit på hälsosamtal och inskrivning hos min underbara barnmorska (Ingrid på Spartas MVC) samt gjort min första glukosbelastning. Min pappa har diabetes typ 2 så jag får göra en extra glukosbelastning förutom den i vecka 28. Jag var precis under gränsen så nu blir det till att tänka på vad jag stoppar i mig. Som tur är har illamåendet släppt så jag kan äta lite mer normalt. Jag har haft lättast att få i mig ljusa mackor under illamåendeperioden och det är inte så bra för blodsockret så klart.

I övrigt mår jag bra! Magen syns definitivt mer än med Ida men det syntes ganska tidigt med henne också. De säger ju att magen blir större för varje barn och det stämmer på mig i alla fall. Illamåendet har släppt nästan helt och det är jätteskönt. Ida berättar för alla vi träffar (på Willys, på väg till förskolan..) att mamma har en bebis i magen. Hon är så himla glad och taggad över att få ett syskon, det är så fint att se. ❤️

Och nu då?

Snart ska jag ta mig i kragen och boka en gravidfotografering. Detta blir ju vårt sista barn och jag ska defintivt inte göra samma miss som med Ida, att inte ta några bilder.

Nästa stora milstolpe är så klart rutinultraljudet, som kommer att ske den 26:e november. Vi kommer ta reda på könet på bebisen och nästan alla tror att det är en pojke. Stay tuned..

Var det kul att läsa om min graviditet från plusset fram till vecka 15? Lämna gärna en kommentar här nedanför.

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Matilda Wik

    Hahaha alltså Ida, världens skönaste unge!! ”Mamma har en bebis i magen” 🤣🤣🤣

    1. Emma

      Ja hon är rolig hon. 😂🥰

Lämna ett svar