Guide till din gravidboudoir-fotografering

Guide till din gravidboudoir-fotografering

Innan fotograferingen

Moodboard

Innan fotograferingen kommer vi att skapa en gemensam moodboard för just din fotografering. En moodboard är som ett collage av bilder och upplägg så att du ska få en känsla för din fotografering i förväg. Det börjar med att du går in HÄR och klickar på fliken ”välj dina favoriter här” (som är inramad på bilden till höger) och markerar dina favoritbilder (ca 7-10 stycken) genom att klicka på det lilla hjärtat på varje bild du vill välja. Första gången kommer du få fylla i din emailadress. På så sätt vet jag att det är just du som valt bilderna. När du har valt dina favoriter kommer jag att ladda upp dem till vår gemensamma moodboard jag skapar på Pinterest. Du kommer att få ett mail med länken dit. Där kan vi sedan tillsammans fylla på med fler bilder som passar ihop med dem du redan valt hos mig. Tips: Sök på Pinterest på ”maternity boudoir” för att få upp inspirationsbilder att spara till vår gemensamma board. Du kan även pinna vackra blommor och färger som du gillar.

Innan fotograferingen kommer vi att skapa en gemensam moodboard för just din fotografering. En moodboard är som ett collage av bilder och upplägg så att du ska få en känsla för din fotografering i förväg.

Det börjar med att du går in HÄR och klickar på fliken ”välj dina favoriter här” (som är inramad på bilden här nedanför) och markerar dina favoritbilder (ca 7-10 stycken) genom att klicka på det lilla hjärtat på varje bild du vill välja. Första gången kommer du få fylla i din emailadress. På så sätt vet jag att det är just du som valt bilderna.

När du har valt dina favoriter kommer jag att ladda upp dem till vår gemensamma moodboard jag skapar på Pinterest. Du kommer att få ett mail med länken dit. Där kan vi sedan tillsammans fylla på med fler bilder som passar ihop med dem du redan valt hos mig.

Tips: Sök på Pinterest på ”maternity boudoir” för att få upp inspirationsbilder att spara till vår gemensamma board. Du kan även pinna vackra blommor och färger som du gillar.

Moodboard

Om du valt till en blomstertopp

Om du har valt till att ha en blomstertopp under fotograferingen ska du klicka vidare till nästa flik ”om du valt blomstertopp” (samma länk som ovan) för att läsa instruktionerna för mätning.

Har du några frågor är det bara att skicka ett email till mig så ska jag hjälpa dig. Annars mailar du bara dina mått till mig senast en vecka innan fotograferingen.

Kläder & styling

Jag kommer att ha med mig min boudoirgarderob till hotellet där vi ska ses och hjälpa dig att plocka fram olika förslag baserat på moodboarden vi gjort tillsammans. Du får så klart välja fritt på plats! Jag har olika spetskimonos, scarfs och spetstoppar. Du bör ha på dig underkläder som du känner dig fin och bekväm i. Neutrala färger gör sig bäst på bild så jag föreslår vitt, beige, svart, ljusa toner av rosa eller grått. Har du funderingar är det bara att fråga mig.

Om du vill får du även gärna ta med dig lite egna kläder. Det kan vara jättefint med en vit skjorta i herrmodell, en stickad kofta att ha lite öppen över fina underkläder eller en vacker scarf.

Vi kommer att avsluta sessionen med ett blomsterbad (om du vill) så ha med dig extra underkläder att byta om till efteråt.

När det gäller smink och hår får du fixa sig så du känner dig fin. Det enda jag brukar rekommendera är att inte ha för mörkt med kajal runt ögonen då detta kan se ännu mörkare ut på bild. Utsläppt hår är väldigt fint på dessa bilder men vi kan naturligtvis variera oss. En slarvig tofs kan också vara fantastiskt vackert.  Enkla smycken så som ett litet halsband, örhängen, någon ring etc är också fint. Skicka gärna bilder till mig i förväg på vad du tänkt använda i form av accessoarer. Jag kommer ha med mig någa olika smycken också.

Checklista inför fotograferingen

✅ Klicka in på min moodboard och välj bilder (ca 7-10 st)

✅ Klicka in på Pinterest när jag mailat länken och fyll på med några fina bilder

✅ Mät och maila info till mig, om du valt till blomstertopp

✅ Maila mig bild på eventuella accessoarer

✅ Välj ut dina underkläder till bilderna och eventuellt några andra plagg

✅ Packa extra underkläder som ombyte efter blomsterbadet

Under fotograferingen

Upplägg

Vi ses på hotellet den tid vi har bestämt. Väl på rummet kommer du att få dricka alkoholfritt bubbel och äta lite god choklad medan du tittar på kläderna jag har med. Vi sätter igång bra musik på min portabla högtalare och sedan får du gå in i badrummet och byta om i lugn och ro medan jag förbereder blommorna. Har du valt att ha blomstertopp kommer vi att ta på den i slutet, innan blomsterbadet. Detta så att du kan få både ”vanliga” bilder med den och badbilder, utan att vi måste ta på och av den.

På hotellrummet finns det alltid en morgonrock du kan låna så du inte behöver känna dig så bar innan vi sätter igång att fotografera. Vi kommer att hålla på sammanlagt 2 timmar, inklusive fotograferingstid. Detta är gott om tid och allt kommer gå lugnt till.

Hur ska jag posera?

Detta är nog vad de flesta av mina kunder är mest nervösa för men oroa sig inte. Jag kommer att guida dig genom hela fotograferingen och vi kommer att börja med något väldigt enkelt för att du ska komma in i det hela. Det kan vara att du bara står vid ett fönster och håller händerna under magen.
 
Jag vill dock påpeka att ingenting under fotograferingen kommer att bli svårt eller avancerat. Om du tittar på bilderna här på sidan och den vanliga hemsidan så ser du att kvinnorna är väldigt avslappnade. Jag kommer att tala om för dig om du exempelvis ska flytta en hand, vända dig lite åt något håll och så vidare. You got this mama! ❤️
Maternity boudoir

Checklista under fotograferingen

✅ HA EN UNDERBAR STUND FÖR DIG SJÄLV! ❤️❤️❤️

Efter fotograferingen

Leverans

Ca 5 dagar efter din fotografering får du tillgång till ett online-galleri med ca 20 bilder där du gör ditt urval. Du kommer att favoritmarkera dina 5 bilder som ingår samt skriva en kommentar på den du vill ha som förstoring.

Galleriet är öppet för urval i 7 dagar. Behöver du smakråd hjälper jag gärna dig. När du valt dina bilder förbereder jag leveransen och skickar bilderna till dig inom 1-2 dagar. Du kommer att få både högupplösta versioner för framkallning samt webbupplösta att ha i telefonen.

Din förstoring kommer att skickas separat efter ungefär en vecka (från Prints by DKJ) och kommer direkt hem till dig. I samband med bildleverans skickas din faktura och sedan får du återigen hålla utkik på posten.. 😉

Extra bilder och produkter

Vill du välja till fler bilder finns det olika fotopaket som du kommer få information om i samband med att du får tillgång till galleriet.

Jag kan även hjälpa dig att köpa till fler förstoringar eller ett fint album. Bara säg till så får du mer information och prisuppgifter.

Checklista efter fotograferingen

✅ Välj dina bilder inom 7 dagar efter att du fått tillgång till galleriet

✅ Kommentera på den bild du vill ha som förstoring

✅ Fakturan skickas i samband med bildleverans

✅ Håll utkik i brevlådan efter förstoringen samt något annat. 😉

Övrig information

Vad händer vid sjukdom?

Jag är väldigt sällan sjuk men i dessa konstiga tider måste vi vara extra försiktiga. Därför kommer jag att ställa in om jag får något som hade kunnat vara symptom på COVID-19 och önskar att du gör detsamma. Jag kommer att ha med handsprit till hotellet.

Som gravid kan man ju ha dåliga dagar och mår du dåligt den dag vi ska fotografera erbjuder jag kostnadsfri ombokning. Då vi fotograferar på hotell och de har avbokningsregler så är det så klart bra om du vet redan dagen innan (brukar vara senast kl 18 för fri avbokning) ifall du mår dåligt, men jag vill verkligen förtydliga att du så klart får avboka även samma dag. Jag bjuder på det för det är viktigt för mig att du mår bra under vår fotografering. Det är din speciella stund och du ska inte behöva kämpa med dåligt mående. ❤️

Gravidboudoir i Skåne

Frågor?

Om du har övriga frågor som inte besvarats ovan kan du kontakta mig genom formuläret nedanför.

Copyright 2020 Emma Appelgren

Innehar F-skatt