Emma Appelgren gravidfotograf logga

Gravidmigrän och bäckensmärta

Gravidmigrän och bäckensmärta

Tyvärr har både gravidmigrän och bäckensmärta (foglossning) smugit sig på i min graviditet. Eller snarare klampat in! Efter vecka 15 hade jag en kort period där jag mådde rätt bra men sedan började det (nu är jag i vecka 18). Först kom migränen och jag har alltså haft ont i huvudet i flera veckor i sträck. Jag har migrän sedan innan men inga svåra besvär liksom utan jag tar Naproxen och sedan är det okej. Men man får ju inte ta sådana mediciner som gravid (Naproxen är kusin med Ipren..) och Alvedon hjälper inte alls.

Lugn och ro här hemma?

Sedan har vi ju en väldigt bestämd treåring här hemma som pratar konstant och ofta väldigt högt. Aaaj i huvudet. Jag har försökt bita ihop men många eftermiddagar när Henke kommit hem från jobbet har jag fått lägga mig och vila en stund på soffan. Tack gode gud att han är frisk igen och har sin vanliga ork tillbaka. Ida har rätt till åtminstone en pigg förälder. ❤️

Gravidmigrän och bäckensmärta

Hur går det att jobba med gravidmigrän och bäckensmärta?

Som många av er kanske vet så jobbar jag även som sjuksköterska, förutom att driva mitt företag. Jag jobbar på en hjärtkirurgiavdelning på sjukhuset och det är så klart mycket stående gående på jobbet. Så när de första känningarna av bäckensmärta dök upp blev jag inte så glad. Jag hade lite bekymmer när Ida låg i magen också men det var kanske från vecka 29-30 nånstans och hyfsat hanterbart. Det ÄR stor skillnad också när man redan har ett litet barn att tänka på. Nu är Ida så stor att hon ju kan klättra upp till mig i soffan och gör jättemånga saker själv men man vill ju ändå kunna sätta sig på huk och så vidare. Jag gjorde det i morse och fick genast ont. 🙈

Jag har i alla fall kontaktat min underbara barnmorska Ingrid (jag går på Sparta MVC i Lund) och bokat in en läkartid samt hittat en fysioterapeut som kan bäckensmärta (på iKlinik i Lund). Nu kan jag bara hoppas att jag klarar mig utan sjukskrivning.

Just nu känns det inte som någon höjdare, att vara drabbad både av gravidmigrän och bäckensmärta men jag försöker ändå hålla mig positiv! Jag är gravid och jag har börjat känna bebis fladdra runt mer och mer i magen, vilket är en fantastisk känsla.

Kram, Emma 🌸

P.S. Nyfiken på min graviditet? Läs allt från plusset till vecka 15 här och läs om mina spökveckor här.

Lämna ett svar