Emma Appelgren gravidfotograf logga

Bästa presenterna till nyblivna föräldrar – min topp 5

Du känner någon som precis har fått barn och självklart vill man ge en liten present. 😍 Men vad ska man köpa? Läs min lista över topp 5 bästa presenterna till nyblivna föräldrar.

Ett

Kläder i större storlek än 50/56. De flesta köper pyttesmå plagg som vissa bebisar kanske knappt kan ha mer än ett par veckor. Varför inte köpa något fint i storlek 62/68/74? Det är underbart att ha ett litet lager av större kläder att ta fram i takt med att bebis växer.

Två

Köp något till föräldrarna istället. Kanske ett mysigt ”ta hand om er också”-kit? En härlig oparfymerad handkräm (man tvättar händerna ofta och oparfymerat är bäst när man har en liten bebis, kanske den här)? Någon god choklad eller något annat som föräldrarna tycker om? Torrschampo!

Tre

Eller varför inte en prenumeration på en tidning (kanske Mama) eller någon ljudbokstjänst? Guld med ljudböcker när man matar bebis.

Fyra

Gå ihop några stycken och köp ett presentkort hos en bra fotograf. Många föräldrar tänker nog inte på detta så de kommer vara väldigt tacksamma när de har minnen som varar för evigt, exempelvis en nyföddfotografering eller Mommy & Me. ❤️

Fem

Köp ingen present alls! Ta med mat istället. Som nybliven förälder känns det oerhört lyxigt att få maten serverad utan att man behöver lyfta ett finger. Bonustips: Håll bebisen medan föräldrarna äter. 🥰 När Ida var nyfödd hade jag svårt att få i mig mat i början för jag var stressad och hade lite svårt med magen. Min vän Malin kom och hälsade på oss och hade med köttfärssås och spagetti och sedan tog hon hand om Ida en lång stund och bytte blöjor och så vidare medan jag för första gången kunde äta ordentligt. Jag tänker fortfarande på den där köttfärssåsen ibland. ❤️

Vad tycker du är de bästa presenterna till nyblivna föräldrar? Har du själv köpt någon eller fått någon som blev extra uppskattad? Kommentera gärna nedanför.

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Henrik

    Mycket bra lista!

    1. Emma

      Tack älskling! 🤩

Lämna ett svar