Du är världens finaste partner!

Ni väntar barn tillsammans. Kanske är det första barnet? Det är spännande, overkligt och lite läskigt – allt på en gång! Det kan det vara även om det är ett litet syskon som växer i magen.

Det är inte alltid så lätt att vara den som står brevid när någon är gravid. Man vill stötta och finnas där men många gånger är det svårt att veta vad man ska göra när hormonerna lever rövare med den blivande mamman. De förändringar ni står inför påverkar henne redan både kroppsligt och själsligt och för dig handlar det kanske mest just nu om att fixa och förbereda allt så bra som möjligt inför bebisens ankomst. Igenkänning?

Jag förstår att du vill visa henne att hon är den mest fantastiska kvinnan i världen, för det är hon ju! Med denna julklapp ger du henne en rejäl ego-boost och en härlig stund där hon får känna sig stark och vacker. Vad kan vara bättre?

Bästa julklappen

Detta ingår i paketet:

 • Gravidfotografering: Winter Magic (inklusive 3 st högupplösta, redigerade bilder)
 • Bola gravidsmycke
 • En supergod ekologisk chokladkaka från Rawchokladfabriken i Arvika
 • Ett fint inslaget paket levererat direkt till dig
Fortsätt scrolla för att se bilder och läsa precis hur det går till.

Ditt pris: 4000 kr

För varje såld julklapp donerar jag 5 % till Insamlingsstiftelsen för IVF (länk), för att bidra till att ofrivilligt barnlösa par kan få ekonomisk hjälp. ♥

Mer information

Vad är gravidfotografering Winter Magic?
Det kan vara lite kallt och ruggigt att fotograferas ute på vintern. Därför har jag skapat ett upplägg med en kortare fotografering på 30 minuter så att den blivande mamman ska hålla värmen och känna att det är roligt. Jag har med filtar och värmepåsar och något varmt att dricka. (Psst! De tre bilderna här ovanför är alla tagna i kallt väder.)

Hur går fotograferingen till?
Vi kommer tillsammans överens om tid och plats (i Lund/Malmö med omnejd), med en reservdag ifall det blir dåligt väder eller vid sjukdom. Den blivande mamman kommer att få välja en vacker klänning från min gravidgarderob (länk med bilder på klänningarna skickas separat). Du som partner får gärna följa med på fotograferingen.

Vad händer efter fotograferingen?
Samma kväll eller dagen efter skickar jag en sneak peak på en bild. Efter ca dagar skickar jag en länk till ett onlinegalleri med ca 15 bilder där den blivande mamman får välja ut sina 3 favoriter. Det kommer att finnas möjlighet att köpa till fler bilder och jag hjälper gärna till att beställa förstoringar från min leverantör.

Vad är en bola?
En bola är ett gravidsmycke som innehåller en diskret bjällra och hänger på en lång kedja ner vid magen. Från och med vecka 20 ska bebisen i magen kunna höra denna bjällra som ett lugnande ljud när mamman bär halsbandet. När bebisen är född kan man hänga bolan på vagnen för att ge samma lugnande känsla. Det ingår en lång kedja till smycket.

Hur långt gången ska den blivande mamman vara för att presentkortet ska passa?
Det spelar egentligen ingen roll! Jag rekommenderar fotografering mellan vecka 25-35 för att den gravida ska orka men det beror ju helt på hur man mår. Om du undrar något mer över detta kan du skriva det i formuläret när du skickar in. Fotograferingen sker tidigast efter jul och senast i mars 2020.

Begränsat antal (10 stycken) – vänta

inte med att boka!

Köp presentkortet här

Fyll i formuläret nedan för att köpa ett presentkort. Jag återkommer till dig inom 24 timmar.

Logga för Emma Appelgren

Senaste från Instagram

 • ❌ Mina känslor är INTE okej. ❌ 
 
Har du känt så någon gång? Då vill jag att du ska tänka om, för ens känslor är faktiskt alltid okej, vad man än känner. 💕 
 
När Ida var nyfödd och amningen inte funkade och allt bara var jobbigt så tänkte jag mer än en gång ”vad har vi gett oss in på?” och ”var det detta vi kämpade för?”. Att ha gått igenom en IVF och verkligen kämpat för att få barn och sedan känna så är inte så kul.. Det är väldigt enkelt att börja slå på sig själv och tycka att man är en dålig förälder. Tack och lov hade jag människor omkring mig som jag vågade berätta för och alla sa att det är normalt att känna så. 
 
Nu säger jag det vidare till dig: det är NORMALT att känna så. Oavsett hur enkelt eller svårt du haft det hittills.  
 
”Jag hatar att vara gravid!” 
”Är jag den enda som tycker det är enkelt att vara gravid?” 
”Varför gjorde vi det här?” 
”Snälla vakna inte nu, jag orkar inte mata igen..” 
”Undrar om någon granne kan adoptera bebisen?” 
”Gud vad lätt det var att föda barn!” 
”Jag hatar att amma.” 
”Att föda barn var det värsta jag gjort.” 
”Snälla håll tyst, jag orkar inte mer.” 
”Jag älskar att amma, jag skulle kunna amma resten av livet.” 
”Om jag bara fick sova nån gång!” 
”Hoppas inte BVC skickar en soc-anmälan för att jag inte har städat innan hembesöket.” 
 
Jag skulle våga mig på att gissa att ALLA föräldrar tänkt något liknande vid mer än ett tillfälle. ❤️ 
 
Vår MVC-barnmorska med Ida sa en väldigt bra sak till oss och det var så här: ”De första 2-3 månaderna med en nyfödd bebis är jobbiga. Om de inte blir jobbiga för just er ska ni se det som en bonus.” Just de orden var en tröst för mig många gånger! 
 
Har jag lärt mig nånting under de år jag varit mamma är att det är omöjligt att vara en ”perfekt” förälder på något sätt. Jag vill inte vara förebilden för mina barn som döljer jobbiga känslor och låtsas att allt är bra hela tiden.  
 
En viktig sak: Om du känner att de jobbiga, tunga tankarna tar över och att du faktiskt inte vill ta om din bebis bör du be om hjälp. Man kan alltid vända sig till sin BVC-sköterska. 
. 
. 
. 
. 
. 
#födabarn #bebis2021 #fotograflund #loppigravidbaby #förlossning #gravidveckaförvecka #viföräldrar
 • TILL MIN ÄLSKADE MAN PÅ ALLA HJÄRTANS DAG ❤️

Det finns inga ord för hur mycket du betyder för mig. Vår vardag är det bästa jag vet och vi ska alltid vara tillsammans. Jag älskar hur du luktar (”hemma” för mig), jag älskar hur du tänker och pratar, jag älskar när du klappar mig och pussar mig godnatt. Du är världens bästa pappa dessutom.

Ja mig blir du aldrig av med som du kanske förstått! 🥰🤷‍♀️ @henrikapplegreen 

Fotona på slutet är tagna av @elingrafphotography 💕
.
.
.
.
.
#mittlivskärlek #skånebröllop #allahjärtansdag #viföräldrar #gravid2021 #aprilbebis #bf2021 #ivfsverige
 • 👀 TRE SAKER DU BEHÖVER VETA PÅ SJUKHUSET  
  
Jag vet inte om du visste att jag även är sjuksköterska? Jag har visserligen inte jobbat på förlossningen (där måste man vara barnmorska ju) men jag tänkte ändå dela med mig av tre små informationssnuttar som kan vara bra att ha koll på när det är dags att åka in för att föda. 😍  
  
🔴 ”Sätta nål” - NIX PIX!  
Om du behöver dropp eller annan intravenös behandling kan det mycket väl hända att barnmorskan säger att hen ska ”sätta nål” på dig. Detta är fel att säga, för man sätter ingen nål. Man sätter en infart som är en väldigt tunn liten plastslang in i en ven. Visst, man sticker med en nål för att komma in i kärlet men sedan tas nålen bort. Den sitter absolut inte kvar i din arm! Får du infarten i armvecket kan du ändå börja på armen utan att vara rädd för nån nål som ska sticka dig.   
  
🔴 Efteråt: om du behöver smärtlindring  
Om du behöver extra smärtlindring efter förlossningen (speciellt vid kejsarsnitt), säg till när du känner att smärtan början komma. Vänta inte tills du har superont för då är det mycket svårare att bryta smärtan. Jag lovar att detta är sant, jag har många års erfarenhet av smärtbehandling. Känner du att det är på väg åt fel håll, ring på sköterskan. 🙏🏻  
  
🔴 Nej, du stör inte!  
På tal om att ringa på klockan för att få hjälp.. Du stör faktiskt inte! Inte heller på natten. Jag lovar! Jobbar man ett 8-10 timmar långt pass och ingen ringer på klockan så blir det rätt långtråkigt. 🙈 Nä men ärligt talat. Det finns inget värre än att komma in till en patient och fråga hur den mår för att upptäckta att hen har legat och behövt hjälp i flera timmar utan att ringa på klockan. Behöver du hjälp, ring på personalen.   
  
Det var alltså tre tips från sjuksköterskan. 😊 Har DU något bra tips? Lämna en kommentar. Och missa inte länken till min blogg (i min profil @emmaappelgren.se) där du hittar fler tips och annat skoj. ❤️   
  
P.S. Visst är bilden på Cecilia fantastisk? Var bara tvungen att drömma mig bort till våren.. 🌸  
.  
.  
.  
.  
.  
#födabarn #bebis2021 #fotograflund #loppigravidbaby #vecka35 #vecka36 #gravidvecka35 #gravidvecka36 #förlossning #förlossningen #gravidveckaförvecka
 • ETT INLÄGG OM ÄRLIGHET 
 
Jag är uppvuxen med en mamma som aldrig ljuger. Nu menar jag inte att pappa brukar ljuga men mamma har ofta pratat om detta, att det är en otroligt viktig sak för henne. Hon drog liksom inte ens vita lögner utan sa som det var. Det finns en rolig historia där jag, när jag var liten, hade lyckats luska ut att hon hade köpt ett gosedjur till mig som skulle tas fram vid någon form av ”kris” men jag fick den direkt för hon ville inte ljuga på min direkta fråga. 
 
"Mamma, har du ett undangömt gosedjur till mig?" sa jag och blängde på mamma med stränga barnögon. 🙈 
 
Hur som helst hade jag under tonåren och även senare i tjugoårsåldern svårt att förstå vad som var så viktigt med ärlighet. 🤷‍♀️ Som tonåring ljuger man väl ofta en del men då jag inte alltid mådde speciellt bra under åren efter också så var det ofta lättare att dra halvsanningar och slingra mig.  
 
Sedan många år tillbaka har dock poletten trillat ner för mig och ärlighet är numera topp ett på min lista av värderingar som är viktiga i mitt liv. Och nu menar jag inte den sortens ärlighet som vissa håller på med, det vill säga att de kallar det ärlighet när de säker elaka saker. ”Jag är bara ärlig”. Men snälla, säger jag då. 🤦‍♀️😅 Jag hade en sån vän förr.. Men det är en helt annan historia, att jag numera enbart omger mig med människor som får mig att må bra. 
 
Nä jag menar vanlig, normal ärlighet. Att säga som det är och inte ljuga. 
 
Nu när jag själv är mamma är det så klart otroligt viktigt för mig att inte ljuga för min dotter heller. Jag är långt ifrån en perfekt mamma men jag vill inte säga saker till Ida som inte är sanna och inte ljuga om hon frågar mig något. Men visst, en vit lögn om ifall det finns godis eller inte kan hända att det slinker ur mig. 🙃 Ungefär där går dock gränsen. Jag vill ju att hon ska växa upp och kunna vara lika stolt över hennes mammas ärlighet som jag är över min. ❤️ 
. 
. 
. 
. 
. 
#värderingar #varumärke #fotografskåne #fotograflund #gravidfotografering
 • 10 SAKER DU INTE VISSTE OM MIG 😎  
Någon som slår nummer 3?  
  
Ni är såå många nya här vilket jag är SUPERGLAD över! Välkomna. 🥳 Därför tänkte jag att jag skulle presentera mig lite med ett sånt där kul "10 saker du inte visste om mig"-inlägg. Nu kör vi. 🙃  
  
🌸 Jag älskar att göra listor! Jag har packlistor, att göra-listor, storhandlingslistor och jag hade en "inför julen"-lista nu i julas.  
🌸 Jag är yngst av 3 systrar. Anna och Maria är 7 respektive 4,5 år äldre än vad jag är.  
🌸 Vår nuvarande bostad är 12:e stället jag har bott på. Jag bott i London, Mölndal och Malmö. Nu bor vi i min födelsestad Lund.  
🌸 Jag älskar att dansa (ni har väl sätt mina reels? 😂) och var rätt duktig på salsa för många år sedan. Just nu kan jag knappt dansa alls på grund av foglossningar dock..  
🌸 Jag klipper alltid av lapparna direkt på nya plagg för jag avskyr när det skaver och kliar.  
🌸 Jag är en riktig internet-nörd och gjorde min första hemsida 1997. Den handlade om teveserien Beverly Hills 90210. 😂  
🌸 Jag är IVF-mamma och är i skrivande stund gravid i vecka 28 med andra barnet (efter 5 IVF-försök och 2 missfall).   
🌸 Jag har jobbat på Mc Donalds, som personlig assistent, som konsult, på internetcafé... Och med rätt många andra saker.  
🌸 Jag älskar att laga mat och följer sällan något recept.  
🌸 Jag gillar inte udda nummer och väljer t ex aldrig volym 17 eller 19 på teven (och ändrar om någon annan har valt ett udda nummer.)  
  
Något du känner igen dig i? Något du inte redan visste om mig? Berätta gärna. 🤩  
 
P.S. Nytt inlägg i bloggen om varför jag måste göra planerat kejsarsnitt samt förlossningsberättelsen med Ida (det hänger nämligen ihop).  
.  
.  
.  
.  
.  
#fotografskåne #entreprenör #gravidfotograf
 • Vad innebär det att bli fotad av mig egentligen? 
 
🌸 Trygghet 
🌸 Lyxig hotellsvit och massor av blommor för fotograferingen 
🌸 Vackra bilder  
🌸 Fina bildpaket och produkter  
🌸 Ett minne för livet, helt klart! 
 
Du förtjänar det. ❤️ 
 
@emmaappelgren.se - Gravidfotograf i Skåne 
. 
. 
. 
. 
. 
#bf2021 #viföräldrar #gravidvecka15 #gravidvecka16 #höstbebis #sommarbebis #gravidfotografering #gravidboudoir #gravidfotograferingskåne #bebis2021
Copyright Emma Appelgren 2019